تو این قسمت با معانی و مفاهیم توسعه پایدار آشنا می شیم .
معانی لغوی واژه پایداری
دهخدا پایداری را به معنای بادوام، ماندنی آورده است . معنای کنونی واژه پایداری که در این بحث نیز مد نظر میباشد عبارتست از: « آنچه که میتواند در آینده تداوم یابد »
ریشه لغوی و عبارات مرتبط در انگلیسی:
Sustain : حمایت، زنده نگه داشتن، ادامه دادن مستمر
Sustenance : فرایند پایداری زندگی
Sustainable : پایداری، صفتی که چیزی را توصیف میکند که باعث آرامش و تغذیه و تامین زندگی و در نتیجه به تداوم زندگی و طولانی کردن آن منجر میشود.
مفاهیم و مضامین توسعه پایدار
توسعه پایدار توسعهای است که نیازهای حال انسان را با توجه به توانایی نسل آینده در دریافت نیازهایش مد نظر دارد.
توسعه پایدار که از دهه 70 در جوامع علمی دنیا مطرح گردیده است را میتوان نتیجه رشد منطقی آگاهی تازهای نسبت به مسایل جهانی محیط زیست و توسعه دانست که به نوبه خود تحت تاثیر عواملی همچون نهضتهای زیست محیطی دهه 60، انتشار کتابهایی نظیر محدودیتهای رشد و اولین کنفرانس سازمان ملل در مورد محیط زیست و توسعه که در سال 1972 استکهلم برگزار شد قرار گرفته بود.
توسعه پایدار؛ توسعهای است کیفی و متوجه کیفیات زندگی است و هدف از آن بالا بردن سطح کیفیت زندگی برای آیندگان میباشد.
توسعه پایدار در سه حیطه دارای قابل بررسی است:
- پایداری محیطی
- پایداری اقتصادی
- پایداری اجتماعی
در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار، « پایداری محیطی » در ارتباط با معماری اهمیت زیادی دارد و مسائل زیست محیطی که آینده بشر را به خطر انداخته است معماران را به چاره اندیشی واداشته است.
پایداری محیطی و توسعه پایدار
ایده پایداری محیطی عبارتست از: باقی گذاردن زمین به بهترین شکل برای نسل آینده، با این تعریف که فعالیت انسان تنها زمانی از نظر محیطی پایدار است که بتواند بدون تقلیل منابع طبیعی یا تنزل محیط طبیعی اجرا شود.
پایداری محیطی با هدف حفظ محیط زیست بر موارد زیر تاکید دارد:
- کاهش اتلاف و پخش انرژی در محیط
- کاهش تولید تاثیر گذارندهها بر سلامت انسان
- استفاده از مواد قابل بازگشت به چرخه طبیعت
- رفع سموم مواد
پایداری محیطی در عرصه کار معماران نیز با اهداف زیر تبیین میشود:
- مصرف منابع انرژی درکمترین
- استفاده از مصالح تجدیدپذیر
- حفاظت و عرضه انرژی و بازیافت کامل آن بدون ایجاد آلودگی
اصل طراحی پایدار بر این نکته استوار است که ساختمان جزئی کوچک از طبیعت پیرامونی است و باید بعنوان بخشی از اکوسیستم عمل کند و در چرخه حیات قرار گیرد.
در ادامه این مطلب بهتون می گم که چطور می شه با استفاده از مطالب بالا طراحی کرد ...
۴ نظر:
جل الخالق
پس چرا کسی بهش توجهی نمی کنه؟
بنظرت به کدوم یکی از مسائل مهم توجه می شه که این دومیش باشه ؟
be nazare man mardom yad begiran to khiabon ashghal narizan koli pishraft kardan. tosiyeye paydar pishkesh. rasti raise felie man (ke akh cheghadr in bashar nazanine) to khonashon ye abgarmkone khorshidi dare taghriban dar kole sal magar vaghti ke ziad barf bebare, abe garme khoonasho tamin mikone. hala inja ye jaye kamelan sardkhize mojasam kon agar har kasi to iran ye abgarmkone khorshidi dasht chi mishod.hata kare shoofajkhone ro ham mitonest be rahati anjam bede
مشکله اساسی اینه که آشغال ریختن تو خیابونا کار آدمای معمولیه اما توسعه پایدار مربوط به افراد به اصطلاح تحصیل کرده و روشن فکره . آدم ازشون بیشتر انتظار داره . آبگرمکن خورشیدی هم تو ایران منحصرا مال ناطقیه که شرکت گاز بدلیل سعب العبور بودن نتونسته گاز رسانی کنه !!!
ارسال یک نظر