دیشب به طور اتفاقی خبر رو شنیدم ولی باور نکردم. نمی تونستم باور کنم. آخه دو ماه فرصت گرفته بودند. هنوز ۱۵ روز هم نشده بود.
امروز رسیدم شرکت اولین کاری که کردم گشتن تو اینترنت بود. خبر درست بود و من بی خبر بودم. سرم تیر کشید. هنوز سرم داغه. اصلا نمی تونم باور کنم. اصلا نمی تونم بهش فکر نکنم. تقریبا مطمئن بودم که این نهضتی که راه افتاده و این همه آدم که بسیج شدن که مشکل رو حل کنن، بلاخره یه بار هم که شده می تونن یه کار کنن. چقدر ما ساده هستیم که به آینده امیدواریم.
دلارا دارابی هم اعدام شد. یک انسان دیگه که متهم به قتل در سن زیر ۱۸ سالگی بود. با اینکه دلارا رو نمی شناختم ولی پرونده ش برام بیشتر از بقیه اهمیت داشت بیشتر از پرونده بقیه بچه های زیر ۱۸ سالی که به قصاص محکوم میشن و بیشتر از پرونده زنهایی که بخاطر دفاع از خودشون و ناموسشون مرتکب قتل میشن و به قصاص محکوم میشن. این پرونده برام اهمیت داشت نه بخاطر اینکه سن دلارا زیر ۱۸ سال بود، نه بخاطر اینکه نقاش بود و تو زندون نقاشی میکرد و نه بخاطر نمایشگاه نقاشیش. بیشتر از بقیه اهمیت داشت بخاطر ابهامی که تو پرونده اش بود. بخاطر اینکه بعد از بازجویی اولیه، بطور مرتب اعلام کرد که قاتل نیست و بخاطر نجات دوست پسرش و لج بازی با پدرش قتل رو به گردن گرفته.
دلارا دارابی اعدام شد در حالیکه اواخر فرودین قرار بود اعدام بشه ولی اولیای دم در پای چوبه دار حاضر نشدن و بخاطر تلاشهایی که شده بود شخص آقای هاشمی شاهرودی دستور به توقف حکم به مدت دو ماه داده بود تا خونواده و وکیل دلارا فرصتی دوباره داشته باشند برای جلب رضایت اولیای دم. اعدام شد در حالیکه با توجه به صحبت های اولیای دم، احتمال گرفتن رضایت از اونها بوده، اعدام شد در حالیکه خونوادش از آخرین خداحافظی باهاش محروم بودن و اعدام شد در حالیکه حتی به وکیلش تاریخ اعدامش رو اعلام نکردن که بتونه از آخرین فرصتهاش برای جلب رضایت استفاده کنه.
صبح روز جمعه در عین ناباوری و بدون خبر دادن به خونواده و وکیل، حکم قصاص در مورد دلارا اجرا شد. قبول دارم بر طبق قوانین اسلام و کشورمون قصاص حق قانونیه ولی دمه. قبول دارم که در حال حاضر بر طبق قوانین سن قانون بلوغ برای دخترها ۹ سال قمری و برای پسرها ۱۵ سال قمریه و حتی اگر ما با قوانین مشکل داشته باشیم باید بپذیریمش ولی حداقل تو این پرونده دستور مستقیم رئیس قوه قضاییه هم اجرا نشده. اگر همه مردم باید به قانون احترام بذارن و نباید از قانون تخلف کنن در مورد مسئولین قوه قضایی که از حکم مستقیم آقای شاهرودی سرپیچی کردند چی باید گفت؟ حالا سوال من اینه که این سرپیچی با اطلاع خود آقای شاهرودی بوده و یا اینکه رئیس قوه قضاییه حتی نمی تونه مجموعه تحت نظر خودش رو به درستی سرپرستی کنه و ملزمشون کنه به اطاعت از قوانین.
در یکی از پست های قبلیم در مورد اجرای حکم قصاص پدر یکی از آشنا ها نوشته بودم. نکته جالب این بود که اون حکم هم در شهر رشت اجرا شده و نکته جالب تر اینکه در اجرای اون حکم هم فرصت خداحافظی از فرزندان اون شخص هم گرفته شد. من نظرم رو در مورد قصاص در اون پست گفتم ولی سوال من اینه که اصلا اون شخص قاتل بوده و باید مجازات بشه. چرا ما باید خونوادش رو هم مجازات کنیم و فرصت آخرین خداحافظی رو ازشون سلب کنیم.
همه ما حتما دختران ده ساله در بین فامیل و آشناهامون داریم. یکبار دیگه واقعا بهشون نگاه کنید. به نظر شما این بچه ها می تونن مسئولیت کیفری اعمال خودشون رو بپذیرن؟ واقعا دختری که نمی دونه پذیرفتن قتلی که توسط کس دیگه انجام شده چه عواقبی می تونه براش داشته باشه و فقط بخاطر عشق دوره نوجوانی و لجبازی با خونوادش این مسئولیت رو می پذیره، به نظر شما به سن بلوغ رسیده؟ شاید اگر داشتن وکیل به هنگام بازجویی ها در ایران اجباری بود یا شاید اگر وکیلی که برای اولین بار براش گرفتن و میگن جز بهترین وکلای رشت بوده در اولین جلسه دادرسی کوتاهی نمی کرد و حاضر بود، شاید اگر مسئولان قضایی رشت به حکم آقای هاشمی شاهرودی احترام بیشتری میذاشتن و مهلت دوماهه رو رعایت می کردن، شاید اگر اولیای دم بدون لجبازی به این مسئله فکر میکردن که ممکنه دلارا قاتل نباشه، شاید اگر پدر دلارا قبل از تحویلش به نیروی انتظامی خونسردیش رو حفظ می کرد و سعی می کرد واقعیت قضیه رو از دلارا بپرسه، شاید اگر این پرورنده این همه بزرگ نمی شد و در سکوت بیشتری دنبال میشد و هزاران شاید دیگه، امروز دلارا زنده بود و افسوسی دیگر از بی ارزش بودن جان انسانها بر دل ما نمی موند.
برای اطلاع از جزئیات این خبر می تونید به روزنامه اعتماد ملی شنبه 12 اردیبهشت مراجعه کنید. امروز که داشتم تو این روزنامه دنبال خبر اعدام دلارا می گشتم، جوابیه آقای کروبی به حرف های روزنامه کیهان و حسین شریعتمداری و مواردی رو که ایشون در مورد سن بلوغ و اختلاف نظری که در این باره بین علما وجود داره، گفتن نظرم رو جلب کرد. اگه واقعا همچین بحثی بین علما مطرح هست و اختلاف عقیده ای در این زمینه وجود داره، چرا این مطلب یکبار دیگه بین علمای صاحب نظر و مجتهدین به بحث گذاشته نمی شه و در صورت امکان با توجه به شرایط اقلیمی و اجنماعی کشور تجدید نظری دراین مورد صورت نمی گیره؟
پ.ن. با اینکه آقای کروبی کادیدایی نیست که من حداقل تا الان بخوام بهش رای بدم ولی از طرز تفکر و از صراحتش خوشم میاد. امیدوارم نظریاتش در مورد سن بلوغ و سایر موارد حقوق بشری فقط و فقط بخاطر انتخابات ریاست جمهوری نباشه. امیدوارم بعد از انتخابات هم (چه انصراف بده و چه نده و چه انتخاب بشه و چه نشه) پیگیر اعدام و اجرای حکم قصاص برای افراد زیر ۱۸ سال باشه.
۶ نظر:
یه مطلب طولانی در مورد پارادوکس فوتبالی نوشته بودم که موقع ثبتش به مشکل برخوردم و مطلبم پرید. اینترنتم این روزا خیلی مشکل داره. پست صبحم رو تو ورد کپی کردم که اگه پرید به مشکل بر نخورم که نپرید. این یکی یادم رفت و پرید.
اصلا دل و دماغ دوباره نوشتنش رو ندارم. :( اصلا مطمئن نیستم که بتونم دوباره با همون شرح و بسط بنویسمش.
خدایا چکار کنم. خیلی دوستش داشتم.
nazi nazi pish miad, mitoni telephoni begi,
manam halam gerefte shod. man ba kole ghaziyeye be ghole injayia (capital punishment) mokhalefam
ممن هم با کل قضیه مشکل دارم ولی میگم وقتی تو این کشور این قانونه، باید تابع قانون باشی ولی با توجه به این قانون هم امکانش هست بشه یه کارایی کرد بشرطی که جون انسان ها برای همه مهم باشه و زندگی انسان ها اسیر بازی های سیاسی و هر بازیه دیگه ای که نمی دونم چیه نشه. بشرطی که یادمون باشه که بنی آدم اعضای یکدیگرند.
روزنامه شنبه اعتماد ملی رو دیدی؟
واقعا این کارو کردن
وای خدا جون داریم کجا زندگی می کنیم ؟
مطمئنی پارادوکست پریده ؟ ژس چرا تو لیست آخرین مطالب اسمش هست ؟
to etemad melli chi neveshte bood? linkesho baram befrest.
are noonche joonam, khoda be dademon berese. to kole donya nesbat be jamiat ma bishtarin tedade edamo darim, , hata az chin ham bishtar. in kheyli tarsnake. be khosos ke to dadgahhaye ma az heyat monsefe khabari nist va ye adam mishe masole tayine haghe zendegie ye kase dige, va khob tahte tasire ehsasate ye khonevade
ارسال یک نظر